Energetikai Korszerűsítés Dágon

Kedvezményezett neve: Dág Község Önkormányzata
Projekt címe: Energetikai korszerűsítés Dágon
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00029
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.15.
A támogatás összege: 41 826 284 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:

A tervezett fejlesztés a Dág Község Önkormányzatának 100%-os tulajdonában lévő óvoda épületében valósul meg, melynek helyszíne: 2522 Dág, Ady Endre u. 3. Az épület egy szintes, sátortetővel rendelkezik. Az épületben óvodai funkciókat ellátó termek és irodák találhatóak. Az óvoda épülete legalább 30 éves, a kor építészeti technológiája szerint épültek. Az épület fenntartási költsége jelenleg igen magas, amit a rossz szigetelésű homlokzatok, régi födém és lábazat szerkezetek, a régi nyílászárók, a rossz hatékonyságú radiátoros fűtési rendszer okoz. Az épületben a gyermekek és a dolgozók komfortérzete rossz.
A projekt műszaki tartalma: – épülethatároló falszerkezetek utólagos hőszigetelése,- nyílászáró szerkezetek cseréje,- padlás födém és lábazat szigetelése,- radiátoros fűtési rendszer kiépítése, kondenzációs kazánnal,- világítási rendszer korszerűsítése,- napelemes rendszer kiépítése.
A felújítás célja, hogy az önkormányzat épületének fenntartási költségei jelentősen csökkenjenek, továbbá: – az épületben tartózkodók és dolgozók jobb munkakörülmények között legyenek; – az óvodások, a munkatársak és a lakosság elégedett legyenek; – kerekesszékes, illetve mozgássérült látogató részére akadálymentesített vizes blokk elérhető legyen.

Felújítás előtt

Felújítás közben

Felújítás után